...sudut berkongsi ilmu...sudut berkongsi info...sudut bertukar-tukar pendapat & sudut suke-suke...jom follow aku...

Followers

CLICK

Tuesday, 27 December 2011

MAKSUD DISEBALIK LOGO MONSTER ENERGY


ASSALAMUALAIKUM & SELAMAT PAGI
pagi2 ni aku nk kongsi ckit trend mase kini yg org2 suke ikut tp x tau pe maknenye...
antaranye manampal,memakai produk MONSTER ENERGY, memasang anak patung bwh kereta & dll lg.

tp pagi ni aku nk kongsi ckit dr carian maklumat aku psl logo kt bwh ni : 
 
MONSTER ENERGY
serba sedikit pasal sejarah MONSTER ENERGY

1. kini jenama Monster Energy sudah tidak asing lagi dalam dunia permotoran. Pelbagai produk yang dikeluarkan oleh Monster Energy seperti helmet, sticker, sarung tangan, dompet dan sebagainya.

2.  Monster Energy adalah produk minuman tenaga yang dikeluarkan oleh Hansen Natural Corporation pada tahun 2002. 

3. Produk ini dikeluarkan di Amerika Syarikat yang mana ianya banyak menaja pelbagai jenis aktiviti sukan, ahli sukan dan juga artis-artis muzik barat.

MAKSUD DISEBALIK LOGO MONSTER ENERGY
Apa yang menjadi isu sekarang ialah tulisan Monster Energy tersebut dikatakan mempunyai tanda salib yang tersembunyi. Jika diteliti secara terperinci pada huruf ‘O’ di tulisan tersebut, jelas ianya merupakan lambang salib yang disambung hingga membentuk huruf ‘O’. Lihat gmbr dibwh ini yg bertanda merah. Mungkin ini salah satu taktik barat bagi menyesatkan akidah umat Islam. 




Selain itu, aku juga mendapat satu info daripada satu laman blog. Menurut penulis blog berkenaan huruf ‘M’ yang semacam kesan cakaran itu adalah gabungan dari huruf ‘V’ dalam bahasa Hebrew. Yang seakan nombor ‘7’ tu. Dan huruf ‘V’ tu adalah huruf ke-6 dalam susunan huruf Hebrew. Jadi ia sengaja disusun 3 kali membentuk huruf ‘M’. 666 mesej satanic.Lihat gmbr dibwh ini yg bertanda merah berbntuk V.


Kini di Malaysia semakin ramai anak-anak muda yang menggilai jenama Monster Energy. Pelbagai produk yang berjenama Monster Energy yang digunakan oleh anak-anak muda sekarang antaranya ialah topi, sticker, helmet, baju, sarung tangan, dompet dan banyak lagi.

Mudah-mudahan kita mengambil pengajaran daripada info ini dan tidak terpesong dengan dakyah yang dibawa Kristian yang bertujuan untuk menyesatkan Umat Islam.


mari sama-sama kita sebarkan info ini kepada umat Islam yg lain. dan aku mengingatkan diri aku dan korg kt luar same, samae-same la kita mggunakan INTERNET (eg. blog) dgn sebaik mungkin dan utk kebaikkan.

semoga dapat jumpa lgi next issue...

Wassalam...

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...